Get Adobe Flash player

demor newO Δημήτρης Μορόγιαννης (Morris) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, καταγόμενος εκ πατρός από το Δίστομο Βοιωτίας και εκ μητρός από το Μελιγαλά Μεσσηνίας.

Αποφοίτησε το 1975 από το παλαιό εξατάξιο Β΄Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και στη  συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία στο "Δημοσιογραφικό Εργαστήρι" έχοντας μεγάλους δασκάλους, τους Παύλο Ζάννα, Αστέρη Στάγγο, Γιώργο Νοταρά, Λούη Δάνο, Σταύρο Απέργη και Γιώργο Βότση καθώς και ειδικά σεμινάρια από το Κώστα Σοφούλη, Κώστα Σκούρα και Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη.

Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος, δεν ακολούθησε το χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά ασχολήθηκε με τις δύο μεγάλες του αγάπες, εικόνα και ήχο αλλά και τη μουσική. "Εξπέρ" στα ηλεκτρονικά και παλιός "ραδιοπειρατής", ασχολήθηκε με τους υπολογιστές αμέσως μόλις εμφανίστηκαν στην Ελλάδα το 1982, μετά από επιτυχημένες διαδρομές στον εμπορικό  χώρο της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.

Το 1988, συνεργάζεται ως στέλεχος πωλήσεων/τεχνικός στην ΚΕΕ - Οργάνωση Εκθέσεων όπου κρατά και διαχειρίζεται, μέχρι το 1995 τμήματα διαφήμισης, οργανωτικής υποστήριξης των συνεδρίων της εταιρείας, μηχανοργάνωσης και κειμενογραφίας, πέρα από τις πωλήσεις.

Τη διετία 1995 -1997 λειτουργεί ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις γραφιστικών & διαφήμισης και το 1997 ξεκινά την DigiWorX multi-media, με στόχο τις εμπορικές εφαρμογές πολυμέσων, digital signage και στη συνέχεια web applications, συνδυάζοντας την αρχή computer-tv, όταν ο όρος ήταν ακόμη άγνωστος στην Ελλάδα και οι τεχνικές προδιαγραφές, πολύ χαμηλές για την εποχή.

Συνεργάζεται με πληθώρα επιχειρήσεων από όλο το φάσμα των  επιχειρηματικών και εμπορικών δραστηριοτήτων και αποκτά πελάτες, όπως το Praktiker, ΔΟΛ - "Το παιδί μου κ εγω", ΕΛΤΑ & ΜΟΡΦΗ, εφαρμόζοντας τα συστήματα digital signage & info points.

Οργανώνει με επιτυχία τις παρουσιάσεις επιχειρήσεων της Hellenic Labware, Hyundai Hellas, ενώ αναλαμβάνει και την οπτικοακουστική υποστήριξη διαφόρων εταιρειών απο Ελλάδα και το εξωτερικό για τη συμμετοχή τους σε εμπορικές εκθέσεις, όπως η Μπακάκος ΑΕ και συμμετέχει στην πρωτοποριακή εφαρμογή οθονών-τοίχων του περιπτέρου της εταιρείας Μπουτάρης ΑΒΕΕ, στην έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ.

Το 2005 & 2008, βοηθά οργανωτικά τη διενέργεια του 1ου & 2ου Rock Φεστιβάλ Γαλατσίου για τους νέους της περιοχής μαζί με τον Βασίλη Αποστολίδη εκδότη της "Ηχούς του Γαλατσίου", ενώ το 2010 αποφασίζει να οργανώσει στον τόπο του, το Δίστομο, το BeachWave, ένα τριήμερο ολοήμερο φεστιβάλ μουσικής και νεανικών δραστηριοτήτων, μετά από την ιδέα και συνεργασία με τον γυιό του Johnny Morris, το αποίο στέφεται από επιτυχία και ζητείται η επανάληψή του.

Επίσης την ίδια χρονιά αναλαμβάνει να διαμορφώσει, εξοπλίσει και κατασκευάσει την οπτικοακουστική περιήγηση των επισκεπτών στο "ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ", στην πατρίδα του, έργο που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από το 2002, έχει κατασκευάσει και αναρτήσει δεκάδες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, με ιδιαίτερη επιτυχία και εμπειρία στις επιτυχημένες διεθνώς πλατφόρμες CMS, Joomla & Wordpress, καθώς και E-shops μεσω της ΟpenCart.

Πρόσφατη δημιουργία του αποτελεί και το Ψηφιακό Μουσείο Βλαχοκερασιάς, με πολλαπλή εφαρμογή της τεχνολογίας flipping book, οργανώνοντας περιεχόμενο, το οποίο περιλαμβάνει άνω των 1100 φωτογραφιών και 500 υπερσυνδέσεων, σε πανω απο 30 flipping books.

To προσωπικό του e-mail είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ διατηρεί και σελίδα στο facebook, σαν Demetrius Morris.  https://www.facebook.com/dimitrismorris

Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Γραμματέας επί 10 έτη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 59ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών, και είναι ενεργός Γραμματέας της Μ.Κ.Ο. "Αειφέρων" που δραστηριοπείται στη γενέτειρά του, στους τομείς του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού.