Get Adobe Flash player

Web

Το Διαδίκτυο είναι πλέον μονόδρομος για τις επιχειρήσεις. Αποτελεί "must" για την αρχική παρουσίαση και προβολή τους.

Είναι παράλληλα σημείο άντλησης πληροφοριών, σύγκρισης του ανταγωνισμού και πωλήσεων.

Η καλλίτερη και πληρέστερη παρουσία στο Διαδίκτυο, πέρα από το κύρος και το prestige που προσδίδει είναι και σημείο αναφοράς για την ίδια την Επιχείρηση στους πολυάριθμους επισκέπτες της.    

Περισσότερα...

allpackΤα Web Portals, είναι θεματικές πύλες που αναπτύσσουν παράλληλες ή κάθετες αγορές (Vortals) , ευρύτερου ή στενότερου και εξειδικευμένου αντικειμένου, όπου η κοινότητα ή οι  κοινότητες που το διαχειρίζονται  έχουν τη δυνατότητα να διοχετεύουν και να δέχονται οργανωμένες πληροφορίες γύρω από τη συγκεκριμένη αυτή αγορά. 

Συνήθως στηρίζονται σε CMS  (Content Management System) πλατφόρμες που δίνουν τη δυνατότητα στον διαχειριστή τους την γρήγορη και σχετικά απλή ανανέωση του περιεχομένου τους.

Αυτού του είδους τα web sites εξελισσόμενα μπορούν να ενσωματώσουν  και νέες δυνατότητες καθώς είναι εξελίξιμα, επεκτάσιμα και εκσυγχρονίσιμα και πλήρως αυτοδιαχειριζόμενα.

Περισσότερα...

Τα ηλεκτρονικά δίκτυα προσφέρουν μια νέα μορφή κοινωνικής επικοινωνίας, με δυνατότητες όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), ηλεκτρονική διάσκεψη (conferencing) και ηλεκτρονική συνομιλία (IRC), ομάδες συζήτησης (newsgroups, forums), μεταφορά αρχείων (FTP) κτλ. Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται φθηνότερη λόγω της διεθνούς απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

Η εμφάνιση του Παγκόσμιου Ιστού (WWW) στο Internet και η επικράτηση των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (PC) που χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα τύπου Windows, προσφέρουν μεγάλη ευκολία χρήσης λύνοντας το πρόβλημα της δημοσίευσης και της εύρεσης πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο γίνεται ένας πολύ οικονομικότερος τρόπος για την πραγματοποίηση μεγάλου όγκου συναλλαγών, ενώ συγχρόνως διευκολύνει την παράλληλη λειτουργία πολλών διαφορετικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, επιτρέποντας σε μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες, με πολύ ευνοϊκότερες προϋποθέσεις.

 Η καθιέρωση μεθόδων κρυπτογράφησης του περιεχομένου και εξακρίβωσης της ταυτότητας του αποστολέα ηλεκτρονικών μηνυμάτων, καθώς και η σχετική προσαρμογή της νομοθεσίας στους τομείς των εισαγωγών-εξαγωγών και των επικοινωνιών, καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση ασφαλών διεθνών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

 Η άνθηση του Internet και η ολοένα μεγαλύτερη διείσδυση του πληθυσμού στις νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον αναμφισβήτητο γεγονός. Προκειμένου μια μικρομεσαία επιχείρηση να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό, οφείλει να εναρμονιστεί με τις νέες συνθήκες που επιβάλλουν οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

 Σήμερα το Διαδίκτυο είναι μεταξύ άλλων ένα πανίσχυρο εργαλείο marketing και προώθησης. Ειδικότερα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), όπου ο επιχειρηματίας δεν θέλει απλώς να παρουσιάσει ένα προϊόν αλλά να το διαφημίσει σε περισσότερο κόσμο και να το πουλήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι καθημερινά ανοίγουν δεκάδες νέα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).

Παραδοσιακά, η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος είναι ένα έργο που ανατίθεται σε εξειδικευμένο συνεργάτη, ο οποίος έχει γνώση στην ανάπτυξη εφαρμογών στο Διαδίκτυο. Αναμφίβολα, όταν τα σχέδια είναι μεγαλεπήβολα, η λύση του εξειδικευμένου συνεργάτη είναι επιβεβλημένη. Όμως, επειδή αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτό που τελικά ζητούν είναι η δημιουργία ενός απλού καταστήματος που θα δώσει σάρκα και οστά στην επιχειρηματική ιδέα, είναι λογικό να αναζητούν πιο οικονομικές και περισσότερο απλές λύσεις.

Στην ανάγκη αυτή απαντά και η δική μας εταιρεία, παρέχοντας λύσεις και περιβάλλοντα αυτοματοποιημένης ανάπτυξης ηλεκτρονικών καταστημάτων. Μάλιστα, οι λύσεις αυτές πιστοποιούν στον πελάτη ότι είναι ικανός να δημιουργήσει με απλά βήματα το ηλεκτρονικό του κατάστημα, χωρίς τεχνικές γνώσεις και εμπειρία στην ανάπτυξη εφαρμογών web.

 Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε στο πλευρό σας, για την ανάπτυξη και υποστήριξη του δικού σας ηλεκτρονικού καταστήματος. 

Tα εργαλεία στο web marketing είναι αρκετά και αυξάνονται. Όμως σε επιχειρηματική βάση τα παρακάτω είναι τα σημαντικότερα:

 

  • Νewsletter

Εάν έχετε βάση δεδομένων είναι η πιο απλή κίνηση marketing που οφείλετε στην επιχείρησή σας. Στην ουσία πρόκειται για μια καλαισθητη και αντιπροσωπευτιοή σελίδα της επιχείρησής σας. Ακόμη και ένα απλό επιστολόχαρτο αποστελλόμενο σε εκατοντάδες παραλήπτες, στοχευμένα και οργανωμένα μπορεί  να έχει μεγάλα αποτελέσματα.

Υπάρχουν προγράμματα για μαζική αποστολή και διαχείριση των αποστολών σας.

Εάν δεν εχετε δική σας βάση δεδομένων (διευθύνσεις e-mail) τοτε καιρός να αποκτήσετε. Μέσα στην ιστοσελίδα σας καλέστε να εγγραφούν είτε σαν μέλη είτε σαν απλοί παραλήπτες των ενημερωτικών σας αποστολών.

Τηρουμένων καποιων προδιαγραφών, είναι απολύτως νόμιμο και θεμιτό.

Εμείς είμαστε δίπλα σας και σας οργανώνουμε εκπαιδεύουμε και αναλαμβάνουμε την υλοποίηση του δικού σας newsletter, που σε συνδυασμό με το site σας, δίνει τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

  • Forum

Εάν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση, του τι είναι forum λοιπόν, θα έλεγα πως πάνω απ' όλα, το φόρουμ είναι ένα τόπος συνάθροισης θεμάτων και ανθρώπων που ψάχνουν απαντήσεις ή σχολιάζουν διάφορα θέματα.

Οι άνθρωποι όμως είναι καταναλωτές και αν τα θέματα είναι επαγγελματικά,  μπορεί να αναπτυχθεί μια ολόκληρη κοινότητα με  επιχειρηματικό προσανατολισμό και ανάλογα αποτελέσματα.

Απο ένα τεχνικό θέμα μέχρι μια πετυχημένη πώληση το forum μπορεί να αποδειχτεί ένα επαγγελματικό εργαλείο after sales service, που τελικά καταλήγει σε ουσιαστικό μοχλό υποστήριξης των πωλήσεων και ανάπτυξης του δεσίματος των πελατών με την επιχείρηση-προμηθευτή τους.

Επιβάλλεται να το δείτε πολύ σοβαρά. Μεσοπρόθεσμα και μακροοικονομικά είναι πολύ σημαντικό.

Μπορούμε να αναλάβουμε να δείξουμε στην επιχείρηση πως θα στήσει το δικό της forum και θα το διαχειρίζεται με επιτυχία

 

  • Social media

H μεγάλη επιτυχία και διεισδυτικότητα των social  networks (facebook, twitter, linked in), έφερε και τις επιχειρήσεις στο προσκήνιο. Λίγο πολύ η επιχείρηση που έχει συνήθως καταναλωτικά προϊόντα, αλλα και άλλες με πιο εξειδεικευμένα αντικείμενα, αναρτούν τη σελίδα τους και στο facebook στην προσωπική τους σελίδα ή σε αυτόνομη ή συμμετέχουν σε διάφορα groups, αποδεχόμενα τους στόχους τους, κυρίως για να προωθήσουν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους.

Αντλήστε από τη δική μας εμπειρία, και κατασκευάστε το προφίλ σας και στη συνέχεια καντε το link με τη σελίδα σας. Φέρτε περισσότερους επισκέπτες και σε επαφή με το αντικείμενό σας.

Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί πολλα modules & plugins σε CMS πλατυφόρμες ώστε να δέχονται φίλους ή groups απο τα διάφορα Social Networks, ή να συνδέουν και να δημοσιεύουν κάποια σελίδα του site με την  σελίδα του profil τους.

Ζητείστε μας τώρα να κάνουμε link ή group την ιστοσελίδα σας, με το επιχειρηματικό σας profil στο facebook ή να ενσωματώσουμε τη δυνατότητα κοινής χρήσης του facebook μέσα από το Joomla. 

Aνακαλύψτε το linked in, ένα αμιγώς (προς το παρόν) επαγγελματικό social network.

 

  • Google AdWords

Αγοράστε λέξεις κλειδιά απο τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως και πληρώστε ώστε να είστε πρώτοι στη συγκεκριμένη αναζήτηση. Η πληρωμή γινεται με καθε κλικ που γινεται στο url σας (Ιντερνετ διεύθυνση του site σας). Μπορεί να ειναι από λίγα εως χιλιάδες €.

Εξετάστε τη πιθανότητα αυτή αφού έχετε εξαντλήσει τα άλλα περιθώρια βελτίωσης της φυσικής κατάταξης σας.

 

  • Google Analytics & Remarketing