Get Adobe Flash player

Tα εργαλεία στο web marketing είναι αρκετά και αυξάνονται. Όμως σε επιχειρηματική βάση τα παρακάτω είναι τα σημαντικότερα:

 

  • Νewsletter

Εάν έχετε βάση δεδομένων είναι η πιο απλή κίνηση marketing που οφείλετε στην επιχείρησή σας. Στην ουσία πρόκειται για μια καλαισθητη και αντιπροσωπευτιοή σελίδα της επιχείρησής σας. Ακόμη και ένα απλό επιστολόχαρτο αποστελλόμενο σε εκατοντάδες παραλήπτες, στοχευμένα και οργανωμένα μπορεί  να έχει μεγάλα αποτελέσματα.

Υπάρχουν προγράμματα για μαζική αποστολή και διαχείριση των αποστολών σας.

Εάν δεν εχετε δική σας βάση δεδομένων (διευθύνσεις e-mail) τοτε καιρός να αποκτήσετε. Μέσα στην ιστοσελίδα σας καλέστε να εγγραφούν είτε σαν μέλη είτε σαν απλοί παραλήπτες των ενημερωτικών σας αποστολών.

Τηρουμένων καποιων προδιαγραφών, είναι απολύτως νόμιμο και θεμιτό.

Εμείς είμαστε δίπλα σας και σας οργανώνουμε εκπαιδεύουμε και αναλαμβάνουμε την υλοποίηση του δικού σας newsletter, που σε συνδυασμό με το site σας, δίνει τα μέγιστα αποτελέσματα.

 

  • Forum

Εάν πρέπει να δώσουμε μια απάντηση, του τι είναι forum λοιπόν, θα έλεγα πως πάνω απ' όλα, το φόρουμ είναι ένα τόπος συνάθροισης θεμάτων και ανθρώπων που ψάχνουν απαντήσεις ή σχολιάζουν διάφορα θέματα.

Οι άνθρωποι όμως είναι καταναλωτές και αν τα θέματα είναι επαγγελματικά,  μπορεί να αναπτυχθεί μια ολόκληρη κοινότητα με  επιχειρηματικό προσανατολισμό και ανάλογα αποτελέσματα.

Απο ένα τεχνικό θέμα μέχρι μια πετυχημένη πώληση το forum μπορεί να αποδειχτεί ένα επαγγελματικό εργαλείο after sales service, που τελικά καταλήγει σε ουσιαστικό μοχλό υποστήριξης των πωλήσεων και ανάπτυξης του δεσίματος των πελατών με την επιχείρηση-προμηθευτή τους.

Επιβάλλεται να το δείτε πολύ σοβαρά. Μεσοπρόθεσμα και μακροοικονομικά είναι πολύ σημαντικό.

Μπορούμε να αναλάβουμε να δείξουμε στην επιχείρηση πως θα στήσει το δικό της forum και θα το διαχειρίζεται με επιτυχία

 

  • Social media

H μεγάλη επιτυχία και διεισδυτικότητα των social  networks (facebook, twitter, linked in), έφερε και τις επιχειρήσεις στο προσκήνιο. Λίγο πολύ η επιχείρηση που έχει συνήθως καταναλωτικά προϊόντα, αλλα και άλλες με πιο εξειδεικευμένα αντικείμενα, αναρτούν τη σελίδα τους και στο facebook στην προσωπική τους σελίδα ή σε αυτόνομη ή συμμετέχουν σε διάφορα groups, αποδεχόμενα τους στόχους τους, κυρίως για να προωθήσουν τις δραστηριότητες και τα προϊόντα τους.

Αντλήστε από τη δική μας εμπειρία, και κατασκευάστε το προφίλ σας και στη συνέχεια καντε το link με τη σελίδα σας. Φέρτε περισσότερους επισκέπτες και σε επαφή με το αντικείμενό σας.

Παράλληλα έχουν αναπτυχθεί πολλα modules & plugins σε CMS πλατυφόρμες ώστε να δέχονται φίλους ή groups απο τα διάφορα Social Networks, ή να συνδέουν και να δημοσιεύουν κάποια σελίδα του site με την  σελίδα του profil τους.

Ζητείστε μας τώρα να κάνουμε link ή group την ιστοσελίδα σας, με το επιχειρηματικό σας profil στο facebook ή να ενσωματώσουμε τη δυνατότητα κοινής χρήσης του facebook μέσα από το Joomla. 

Aνακαλύψτε το linked in, ένα αμιγώς (προς το παρόν) επαγγελματικό social network.

 

  • Google AdWords

Αγοράστε λέξεις κλειδιά απο τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως και πληρώστε ώστε να είστε πρώτοι στη συγκεκριμένη αναζήτηση. Η πληρωμή γινεται με καθε κλικ που γινεται στο url σας (Ιντερνετ διεύθυνση του site σας). Μπορεί να ειναι από λίγα εως χιλιάδες €.

Εξετάστε τη πιθανότητα αυτή αφού έχετε εξαντλήσει τα άλλα περιθώρια βελτίωσης της φυσικής κατάταξης σας.

 

  • Google Analytics & Remarketing